2 weeks in Sydney

Kan börja med att säga att JAG LEVER!
Som jag beräknat så är jag inte den flitigaste bloggerskan, men ska försöka att ändra på detta. Vet att ni är en hel del där hemma som vill höra om min resa. Ska försöka ta det ganska fort och simpelt:

Jag reste, som jag nämnt tidigare, själv. Skulle egentligen mött upp en vän i Sydney, men efter lite ändrade planer så blev det som så att jag skulle spendera en och en halv månad ensam. Ibland tog jag det lugnt och ibland tog jag det som väntat: FrEaKiN' oUt!! Men har varit väldigt envis om mitt beslut att åka, och insåg snart att åka ensam skulle bli det mest givande för mig. Och det har det blivit.

Efter min 22-timmars resa till Sydney tog jag in på ett hotell som jag bokat i förväg. Hotellet låg i Kings Cross, likaså hostelet jag bokat till dagen efter. Väl framme på hotellet så var jag väldigt trött och ledsen. Hade rejäl seperationsångest från mamma och pappa, släkt och vänner. Bölade lite när jag sa hejdå till mamma och pappa, och den ledsenheten höll i sig den torsdagen. Sedan blev det bara bättre och bättre.

Jag checkade ut fredag morgon och drog min väska till hostelet. Väskan var sjukt tung och hjulen började ge vika, så det blev en tung väg att gå! Men det var nära och snart var jag på hostelet. De hade glömt boka in mig för den dagen så jag fick ett tvårum istället för ett åttarum. Som tur var bar han i receptionen upp min väska för trapporna. Han förslog även att jag skulle bli nudist, då väskan som sagt var TUNG haha :) Jag startade direkt med att gå och fixa sim-kort och nytt, australiensiskt nummer. Funkar prima! Efter det sov jag en massa på rummet, varvat med att läsa böcker och chilla på innergården eller vad man ska kalla det. Hörde bara en massa tyska, inte en endaste engelsk eller svensk. På kvällen bjöd hostelet på grill men jag kunde inte äta något alls i princip, var så himla trött. Gick och la mig efter det och hoppades att lördagen skulle vara en bättre dag.

Lördagen var garanterat en bättre dag! Gick upp och kände mig helt okej utvilad och gick ner för att äta frukost. Tog med mig en bok igen och drack kaffe och chillade lite. Det var då jag hörde något bekant: svenska röster! Jag gick dit och såg två tjejer som pratade svenska. Blev så himla glad och började prata med dem direkt. Supergoa tjejer från Stockholm. De bjöd med mig till Bondi Beach med några andra backpackers och vi hade superkul!

Efter den lördagen så har jag tjejerna, Fanny och Isabelle, hängt tillsammans mest hela tiden. Vi har gjort en massa turistiga saker, men även bara gått och shoppat eller chillat i The Botanic Garden. Tiden har gått väldigt fort nu, redan två veckor har gått. I måndags sa vi hejdå till vårt Kings Cross hostel och tog färjan till Manly. Här har vi haft semester på semestern, supermysigt! Väldigt lugn liten stad. Just nu är det galet varmt och kvavt och vi försöker fly den fuktiga värmen. Går sådär. Funderar seriöst på att hänga lite inne på Coles (tänk Coop eller Ica Maxi) kylavdelning.

Kort sagt så har jag det jättebra och har träffat fina vänner. Ska bli så himla kul när Martina kommer hit så jag kan visa henne allt och åka vidare på nya äventyr! Vill jättegärna upp mot Cairns, men där är ju stormar och floder så det får väl vänta lite till. Men jag klagar verkligen inte. Är bara världigt, väsligt glad att jag äntligen får göra denna långresa som jag velat göra i flera år.

Saknar er alla där hemma, massor! Ses snart, tiden går fort :)




Första dagen i Sydney. Nu har jag blondare hår och brunare hud. Känns bra! Har på mig det fina halsbandet jag fick av mina favorittjejer. Det är en berlock med bilder på oss i. Bär det ganska ofta, blev så himla glad när jag fick det :)


Hade gärna laddat upp fler bilder, men internetet här är så himla segt just nu. Vad kan man vänta sig av McDonalds haha :) Ska uppdatera snart igen! Får se hur länge vi stannar i Manly nu. Smell ya all!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0